másfél év börtönre ítélték

2019.12.01. 11:00

Beteg gyermekére hivatkozva csalt ki pénzt hajmáskériektől egy férfi

Súlyosbította az ítéletet a Veszprémi Törvényszék, mert ügyészi fellebbezésre egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte 85 nap elzárás helyett a 32 éves férfit, aki 2016-ban és 2017-ben több embert károsított meg Hajmáskéren, mert jóindulatukat kihasználva, valótlanul beteg gyermeke ellátására, gyógyszereire kért tőlük pénzt, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

Az ügyben már vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség tavaly áprilisban, többrendbeli csalás miatt a 32 éves férfival szemben.

Az illető azzal a kitalált ürüggyel, hogy beteg gyermeke kórházban van, és a gyógyszereire pénzre van szüksége, több emberhez is becsöngetett Hajmáskéren. A férfi főleg 60 év feletti nőket károsított meg, illetve próbált becsapni, közülük többen nem tudtak neki pénzt adni, mások hittek neki.

2017 márciusában pedig egy hajmáskéri férfi hulladék vasat adott neki, őt ezután több héten át azzal kereste fel, hogy beteg gyermeke egy budapesti kórházban van, és a gyógyszerekhez meg a kórházi utazáshoz pénzre lenne szüksége, ami neki nincs, mert közmunkás. A férfi hitt neki, és összesen 75 ezer forintot adott át.

A Veszprémi Járásbíróság a vád alapján 85 nap elzárásra ítélte a már többször büntetett férfit. Az ügyész súlyosabb büntetés, szabadságvesztés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést, amelyet a törvényszékhez benyújtott indítványában a Veszprém Megyei Főügyészség is fenntartott.

A Veszprémi Törvényszék a jogerős ítéletében az ügyészi fellebbezést alaposnak találta, az első fokon kiszabott büntetést súlyosította, és az elkövetőt egy év hat hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában