megszeretik a mozgást

2019.09.10. 07:00

Új pályán sportolhatnak a gyerekek a Csillag úti óvodában

Szeptember 9-én, hétfőn adták át a Csillag úti óvoda új Ovi-Sport pályáját, melyet a legkisebbek rögtön birtokukba is vehettek.

Horváth Virág

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Veszprém MJV Önkormányzata a tavalyi évben nyújtott be nyertes pályázatot az Ovi-Sport Alapítványhoz, így VMJV Önkormányzata és az Ovi-Sport Alapítvány között 2019. év első felében aláírásra került a pálya megépítéséről szóló támogatási szerződés, melynek értelmében a Csillag Úti Körzeti Óvoda területén létrejöhetett a várt sportfejlesztési beruházás, melynek értéke közel bruttó 15 millió forint volt, és amelyből az önkormányzat 4 és fél millió forint önrészt biztosított.

A Csillag úti óvoda Ovi-Sport pályáját Molnár Andrea (balról), az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke, Porga Gyula polgármester, Takácsné Kovács Éva intézményvezető és Brányi Mária alpolgármester adta át ünnepélyesen Fotó: Balogh Ákos/Napló

A hatszor tizenkét méteres pályához különböző sporteszközök is tartoznak, valamint az óvónők ovi-sport sport képzésben is részesültek, melyek mind a sokoldalú és hatékony utánpótlás nevelést segítik elő.

- Én nagyon bízom benne, hogy az előttünk álló időszakban tudjuk folytatni az Ovi-Sport programot, hiszen itt óvodai keretek között a gyerekek egyrészt a mozgás szeretetét, másrészt pedig a számomra is oly’ fontos labda szeretetét is el fogják tudni sajátítani, hiszen a program az nemcsak segédanyagokkal készítette fel az óvónőket, de eszközökkel is – mondta el az ünnepélyes átadón Porga Gyula polgármester.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke elmondta, az alapítvány a Magyar Labdarúgó Szövetséget követően a Magyar Kézilabda Szövetséggel, majd 2018-ban a Magyar Röplabda Szövetséggel is kötött megállapodást, és ennek köszönhetően dolgozták ki ezeknek a labdajátékoknak az óvodás verzióit, aminek a gyakorlását a most átadott pálya is segíti.

Az ország a 374. pályáját adták most át, Veszprém megyében ez a 9., a városban pedig a második, a Ringató óvoda mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában