2019.06.19. 07:00
Három napon keresztül csapolták a finomabbnál finomabb söröket Pápán
Június 14–16-a között az Esterházy-kastély udvara adott otthont a Cseh Sörfesztiválnak. A különleges sörök mellett ízletes ételekkel várták a kastélyudvarra látogatókat.
Népszerűek voltak a világos, a félbarna és a barna sörök
Fotó: Polgár Bettina/Napló
A sörfesztivál vendégei tucatnyi csapolt cseh sör közül válogathattak. A nagy népszerűségnek örvendő világos, félbarna és barna sörök mellett különlegességeket is megkóstolhattak a vendégek, hiszen egyebek mellett vérnarancsos és mézes sör is gazdagította a kínálatot. Aki pedig autóval érkezett, vagy későbbre is szeretett volna elraktározni a kedvenc söréből, nemcsak csapolt, hanem üveges formában is vásárolhatott.
A sörök mellől nem hiányozhattak az ízletes ételek sem. Sült kolbászt és pácolt csirkemellet is fogyaszthattak a látogatók, a kastély kávézójában pedig fesztiválmenüvel készültek, ahol többek között bbq oldalas és sörben sült csülök szerepelt az étlapon.
A gasztronómiai különlegességek mellett szórakoztató programokkal egyaránt készültek a szervezők. Pénteken egy amerikai háromtagú fiatal rapcsapat szórakoztatta a vendégeket, és velük együtt pápai táncosok léptek fel. Szombaton dj szolgáltatta a zenét, vasárnap pedig habpartival várták az érdeklődőket.