saját korosztályuk előtt járnak

2019.04.03. 16:00

Pénzügyekben mérték össze tudásukat a megyei döntő résztvevői

Országosan mintegy 500 csapat, azaz 1500 felső tagozatos diák vesz részt a Pénz7 keretében meghirdetett pénzügyi tudásversenyen. A BankVelem PénzOkos Kupa három on-line fordulóból, egy megyei elődöntőből, egy regionális középdöntőből és az országos döntőből áll.

Molnár Sándor

A pénzügyi vetélkedő megyei elődöntőjét a veszprémi Báthory iskolában rendezték

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A pénzügyi vetélkedés megyei elődöntőjére Tihanyból, Csabrendekről, Inotáról, Veszprémből, Balatonfüredről és Pápáról érkeztek háromtagú csapatok, hogy a veszprémi Báthory István általános Iskolában mérjék össze tudásukat. A PénzOkos Kupa Veszprém megyei fordulójára ellátogatott Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is, aki elmondta, hogy ez a verseny fejleszti az általános iskolás korosztály pénzügyi tudatosságát.

A pénzügyi vetélkedő megyei elődöntőjét a veszprémi Báthory iskolában rendezték Fotó: Molnár Sándor/Napló

– A program szakmai, tartalmi részét a Pénziránytű Alapítvánnyal közösen fejlesztjük és a BankVelem programot mi magunk működtetjük, építjük. Egyik oldalról tudást és tapasztalatot adunk át a gyerekeknek, és arra gondoltunk, hogy a másik oldalról jó lenne megnézni, hogy ez a tudásátadás mennyire sikeres, illetve hol vannak „fekete lyukak” a diákok tudásszintjében. Ezért öt éve elindítottuk a PénzOkos Kupát, amely az évek során egyre fejlődött, egyre nagyobb és összetettebb verseny lett – emelte ki Matolcsy Miklós, aki hozzátette még, hogy ebben a korosztályban ez egy hiánypótló megmérettetés.

A Veszprém megyei döntőt levezető Szücs Attila szerint a versenyen részt vevő diákok sok lépéssel a saját korosztályuk előtt járnak.

– Az élet meghatározó tényezője a pénzzel való gazdálkodás. Ha egy diák megtanul a pénzzel bánni, megismeri azokat a lehetőségeket, amelyeknek a segítségével boldogul az anyagi világban, akkor ez biztosan elősegíti a nem anyagi boldogulását is – fogalmazott a régiós szervező.

A megyei verseny végeredményéről majd április első hetében értesülnek a résztvevők, akik közül a legjobb csapat a regionális középdöntőn szerepelhet, amelynek ugyancsak a veszprémi Báthory iskola lesz a helyszíne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában