Önzetlenség és empátia 

2018.10.10. 07:00

Átadták a herendi gyermekjóléti szolgálat felújított épületét

Húszmillió forintos, TOP-os pályázati forrásból megújult a Herend Környéki Önkormányzatok Család- és Gyermekjóléti Szolgálatának helyet adó épület. Lecserélték a tetőt, az épület külső hőszigetelést és új vakolatot kapott, korszerűsítették a fűtési rendszert és akadálymentesítettek.

Molnár Sándor

Jánszky Lajos László, Peidlné Kiszlinger Zita és Ovádi Péter az épületátadón

Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Olyan kort élünk, amikor Európa liberális fele nemigen törődik a társadalom legkisebb egységével, a családdal, ugyanakkor örülök, hogy Magyarországon szentesítik a család fogalmát. Kormányunk igyekszik kialakítani azt a modellt, amelyben a hölgyek számára összeegyeztethető a gyermekvállalás és a karrier, gondoskodik a kormány a gyerekekről a bölcsődétől a diplomaszerzésig. Ennek bizonyítéka a tíz település önkormányzatának családsegítési és gyermekjóléti ügyeit összefogó társulás központjának pályázati pénzből való megújulása – mondta köszöntőjében Jánszky Lajos László, Herend polgármestere.

Jánszky Lajos László, Peidlné Kiszlinger Zita és Ovádi Péter az épületátadón Fotó: Molnár Sándor/Napló

Ovádi Péter a szociális szférában dolgozókhoz intézte szavait, akiknek tevékenységét három szóval jellemezte: önzetlenség, empátia, nyitottság. Megköszönte az itt dolgozók munkáját, akik hivatásként egy olyan szakmát választottak, ahol másokat segítenek. Megjegyezte azt is: abból, hogy tíz önkormányzat képviselője van jelen az ünnepélyes átadáson, látszik, hogy milyen fontos a szociális terület és ez a most átadott beruházás.

– Ha valamit visszaadhatunk önöknek azért, hogy a munkakörülményeik jobbak legyenek, akkor azt szívesen tesszük, és ezután is számíthatnak ránk – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Peidlné Kiszlinger Zita intézményvezető kérdésünkre elmondta, hogy hatan dolgoznak a szolgálatnál, és Herenden, Márkón, Bándon, Hárskúton, Szentgálon, Városlődön, Farkasgyepűn, Csehbányán, Kislődön és Magyarpolányban segítik a hátrányos helyzetű családokat. A pályázatnak köszönhetően egy hétszemélyes autóhoz is hozzájutottak, amely sokat segít a terület bejárásakor vagy krízishelyzetben, illetve jó szolgálatot tesz az adományok gyűjtésekor is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában