Korszerűbbé és komfortosabbá válik

2018.08.14. 11:30

Megkezdődött a pápai Napsugár Bölcsőde felújítása

Mintegy 220 millió forint támogatást nyert el a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) második körében a város önkormányzata az 1981-ben nyílt Napsugár Bölcsőde korszerűsítésére.

Polgár Bettina

Kovács Zoltán, Áldozó Tamás és Unger Tamás, Pápa alpolgármestere (balról jobbra) a munkaterület bejárásakor Fotó: Polgár Bettina

A munkálatok kapcsán Áldozó Tamás, Pápa polgármestere kiemelte: a következő hónapokban komplett intézményre­konstrukció valósul meg a Nap­sugár Bölcsődében.

A komfortérzet javítása

A jelenleg 78 férőhellyel működő bölcsőde befogadóképességének növelése mellett az épület korszerűsítése is elengedhetetlen az energiahatékony működtetés biztosításához, a komfortérzet javításához és a bölcsődei szolgáltatás minőségének emeléséhez.

Kovács Zoltán, Áldozó Tamás és Unger Tamás, Pápa alpolgármestere (balról jobbra) a munkaterület bejárásakor Fotó: Polgár Bettina

A város vezetője kiemelte, a projekt révén tíz férőhellyel bővül az intézmény kapacitása, azonban az épület külső megjelenési formáját nem változtatják meg: a jelenlegi melegítőkonyha és a hozzá tartozó kihasználatlan helyiségek összevonásával alakítják ki az új gondozási egységet. Emellett felújítják a víz- és szennyvízelvezető rendszert, a villamos hálózatot. Kialakítanak egy közösségi teret, bővítik a tornaszobát, továbbá átépítik a teraszt: vízpermetezőt, víztocsogót alakítanak ki, és térkővel burkolják a területet. Felújítják a lapos tetőt is, melyre napelemeket telepítenek, és kicserélik a régi nyílászárókat.

Új eszközök beszerzésére is lehetőség nyílik

Emellett a szakemberek elvégzik az épület homlokzati hőszigetelését, korszerűsítik a fűtési rendszert, új árnyékolókat szerelnek fel, fedett kerékpártárolót és udvari játékok tárolására alkalmas faházat építenek, a gazdasági oldalon felújítják a járdát és az utat, akadálymentessé teszik az épületet, és új eszközök beszerzésére is lehetőség nyílik.

Strinyi Józsefné, a Napsugár Bölcsőde vezetőhelyettese elmondta, a munkálatok idejére a Fenyveserdő és a Bóbita Bölcsődében, illetve a Szivárvány Óvodában helyezték el a gyerekeket.

– A költözés zökkenőmentes volt, és azóta mindenki szépen beilleszkedett – hangsúlyozta. Áldozó Tamás az érintett családok megértését és türelmét kérte, hiszen a végeredmény remélhetőleg mindenkit kárpótol majd. Megtudtuk még, hogy a munkálatok várhatóan év végére fejeződnek be.

Kovács Zoltán or­szág­gyű­lési képviselő kiemelte, a munka és a család egyensúlyának megteremtése érdekében bölcsődefejlesztési programot indított az állam, melyre 2020-ig mintegy 110 milliárd forintot fordítanak. BET

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában