750

2018.07.14. 14:54

Járda Nemesgulács születésnapjára

A település fennállása 750. évfordulóján avatták fel a mostanra elkészült járdát

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő úgy vélte, hogy a kerek évforduló méltó rendezvénysorozata kezdődik most. A fejlesztésről szólva hozzátette, hogy a kormány több olyan forrást biztosít a települések számára, amelyekkel élhetnek és ki tudják egészíteni saját lehetőségeiket.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- A Belügyminisztérium által kínált lehetőségek, a különféle környezetvédelmi pályázatok, amelyekkel energetikai fejlesztéseket valósíthatunk meg, és a kulturális támogatások mind segítik a települések fejlődését. Nagy örömet jelent számomra, hogy Nemesgulács jól él ezekkel a lehetőségekkel, nem csak egy, hanem több forrásból is képes fejlesztéseket megvalósítani – mondta Fenyvesi Zoltán és gratulált a település fejlődéséhez, amely azt bizonyítja, hogy jó gazdája az önkormányzat a községnek.

Nagy Rudolfné polgármester arról beszélt, hogy a 750 éves évforduló eseményei nyitórendezvénye a szombati falunap.

- Örülünk, hogy lehetőség nyílt támogatást szerezni a járda elkészültéhez. A 640 méter hosszú térköves járda közel 13 millió forintból készült el, az összeg negyede önerő – mondta a polgármester.

A falunapi események zenés ébresztővel kezdődtek, a kultúrházban kiállítások nyíltak a helyiek és az elszármazottak alkotásaiból és kulturális műsor várt mindenkit. Kihirdették a rajzverseny eredményeit, vacsora után a Rocinger zenekar játszott a diszkó előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában