Fejlődik a település és a liget

2018.06.17. 08:01

Épül-szépül Sümegprága

A XXV. Fazekastalálkozóra elkészült a település sportpályája melletti ligetben a játszótér is.

Tóth B. Zsuzsa

A sümegprágai liget egyre bővül, pályázati támogatással készült el például a színpad is, amely a fazekastalálkozó eseményeinek is helyet ad

A település vezetése 2014-ben pályázott első ízben, hogy a helyi sajátosságokat fejlesszék a Start munkaprogram keretében. Liget, kulturális tér kialakítása volt a feladat a település szélén, a sportpálya szomszédságában. A sikeres pályázatnak köszönhetően pedig már az első évben elkészült a közel ötven négyzetméteres színpad. Azt öltözőhelyiséggel egészítették ki, majd az azt követő évben szintén elfogadta a belügyminisztérium a pályázati igényt, folytathatták a liget kialakítását. Fedett kiülőket és tűzrakó helyet, padokat létesítettek, faház épült és elkezdődött a parkosítás.

A sümegprágai liget egyre bővül, pályázati támogatással készült el például a színpad is, amely a fazekastalálkozó eseményeinek is helyet ad

Az önkormányzat önerőből valósította meg a szükséges áramellátás biztosítását. Kiépítették a vízvezetéket. Az idei évben pedig már egy játszóteret is építhettek a ligetben a gyerekek nagy örömére. Egyelőre egy klasszikus és egy mérleghinta, valamint egy óriásvár két csúszdával várja a kicsiket. A játszótér a jövő év elejéig még bővül egy fészekhintával és egy tányérhintával, valamint egy mini kötélpályával. A liget részleges bekerítése szintén az idei nyárra készült el, valamint virágosítottak. Utóbbi fel-adat folytatódik jövőre.

Az építkezések, famunkák teljes egészében közmunkában készültek, külső szakember segítségét nem kellett kérniük. Az egyik közmunkás ugyanis asztalos végzettségű, valamint Hujber Csaba polgármester egyik végzettsége ugyancsak ez. Idén hat főnek ad munkát a program. A tervek szerint a ligetet körülvevő négyhektáros erdőt a tulajdonosoktól megvásárolja az önkormányzat. A kis erdőben akár nomád kempinget is lehetne létesíteni. Amennyiben a fesztivál idővel nagyobb esemény lesz, a liget bővítése is szükséges lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában