Vádemelés

2 órája

Ötféle hatóanyag volt a szervezetében, nem csoda, hogy nekitolatott a másik autónak

Bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki különböző, az éberséget befolyásoló gyógyszerek hatása alatt vezette személygépkocsiját Veszprémben - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Veol.hu

A vádirat szerint az elkövető 2024 januárjában, a délelőtti órákban a városban közlekedett, melynek során a parkolóhelyről történő kitolatása közben nekiütközött az út melletti kijelölt parkolóhelyen álló személyautó hátuljának. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

Fotó: ügyészség

 Miután a vádlott szemmel láthatóan vezetésre alkalmatlan állapotban volt, az intézkedő rendőr a befolyásoltság vizsgálata céljából mintavételre előállította, a vizsgálat pedig ötféle hatóanyag jelenlétét állapította meg a szervezetében, melyek együttes hatása képtelenné tette a közlekedésben való biztonságos részvételre. 

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és abban pénzbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt, melynek a bíróság időközben helyt adott, és az elkövetővel szemben 225 000 forint pénzbüntetést szabott ki, valamint 1 év 2 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában