Rendőrség

2 órája

Gázkazánt akart eladni, de még ő fizetett

A sértett gázkazánt szeretett volna eladni. Egy középkorú veszprémi férfi egy online adásvételi oldalon eladásra kínált egy gázkazánt 20 ezer forintért.

Veol.hu

Nemsokára jelentkezett is egy vevő, aki küldött egy linket, és hosszas csevegésben egyéb adatokat is kért. Az állította, hogy a vételárat már el is utalta, és az eladó lépjen be netbankjába, nézze meg, megérkezett-e a pénz.

20 ezer forintért akarta eladni a gázkazánt
Forrás: pexels.com/Illusztráció 

A férfi nem kételkedett és megadta az e-mail címét, a telefonszámát, sőt bankkártyaadatokat is közölt. Mikor belépett a netbankjába, akkor látta, hogy közel 1,3 millió forintot elutaltak a számlájáról - közölte a police.hu.

Ne feledje, az adásvétel során soha nem kell megadnia a vevőnek bankkártyaadatait, és nem kell linkekre kattintania! Ez a csalók módszere.

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!