Vádemelés

2 órája

Életveszélyesen megszúrta rokonát egy kialvatlanságtól szenvedő férfi

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 40 éves férfival szemben, aki tavaly júniusban alváshiányt követő zavart állapotában késsel támadt egy rokonára Veszprémben.

Veol.hu

A vádirat szerint az elkövető az ország távolabbi részén lévő munkahelyéről érkezett haza Veszprémbe, úgy, hogy a munkahelyi stressz miatt napok óta nem tudott aludni - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. A többnapos alváshiány miatt zavartan viselkedett, ezért az élettársa a gyermekeikkel együtt közös otthonukból a hozzátartozói lakására ment. 

A férfi még aznap a keresésükre indult, és a rokonok lakásába is felcsengetett, az iránt érdeklődve, hogy a gyermekei ott vannak-e. Élettársának nevelőapja ezt letagadta, majd kérésére vizet vitt a vádlottnak a társasház elé. A férfi azonban kihasználta, hogy a lépcsőházi ajtó nyitva maradt, és a sértettet követve felment a lakásba, ahol meglátta a gyermekeit, majd több órán keresztül ott maradt, beszélgetett, vacsorázott. 

A sértett azon igyekezett, hogy a vádlott ne maradjon egyedül, próbált vele társalogni, nehezen értelmezhető kérdéseit pedig mosolyogva fogadta, de kis idő elteltével magára hagyta az elkövetőt, és csak mintegy negyedóra múlva ment vissza a konyhába. 

A férfi ekkor felállt az asztal mellől, a konyhaszekrényhez lépett, és onnan egy kenyérszeletelő kést vett magához, amellyel a sértettre támadt. A sértett védekezett a támadás ellen, azonban a vádlott ennek ellenére két alkalommal is megszúrta. Az életveszélyes szúrásoktól sokkos állapotban lévő sértettnek végül sikerült elvennie a kést és védekezése során meg is sebezte támadóját, miközben a szobában tartózkodó feleségét hívta segítségül. Mire azonban az asszony a konyhába ért, a férfi már elmenekült a lakásból. 

A kiérkező rendőrök a vádlottat a szomszédos utcában elfogták, a mentősök pedig a sértettet kórházba vitték, ahol az időben érkező orvosi beavatkozással sikerült az életét megmenteni. 

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltására tett indítványt azzal, hogy a vádlott a törvény rendelkezésénél fogva feltételes szabadságra nem bocsátható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!