Sajtótájékoztató

2024.10.10. 07:00

Drogos buli résztvevőire csaptak le a rendőrök (videó)

Zavarta a lakosokat, hogy hangosan zenélt több férfi Dörgicsén egy szeptemberi hajnalon, ezért szóltak a rendőrségnek. A kiérkező járőrök pedig kábítószert találtak az éjszakai drogos buli résztvevőinél, derült ki az ügyről a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon (VVRFK) szerdán.

Kovács Erika

A drogos buli részleteiről Suszter Tamás rendőr ezredes, a VVRFK bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, Vancsura Miklós rendőr alezredes, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság vezetője és Molnár József rendőr alezredes, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője beszélt.

drogos
Drogos buli az éjszakában: a kiérkező járőrök négy férfit igazoltattak, akik több hangszóróval bömböltették a zenét, és valamennyien zavartan, bódultan viselkedtek
Fotó: rendőrség

Drogos buli az éjszakában

Elmondták, a dörgicseieket zavaró hangos zene miatt érkezett bejelentés a rendőrségre szeptember 29-én hajnalban. A kiérkező járőrök négy férfit igazoltattak, akik több hangszóróval bömböltették a zenét, és valamennyien zavartan, bódultan viselkedtek. A bakonybéli, a két budapesti, valamint a nagyvázsonyi férfi környezetében a rendőrök különféle kábítószergyanús anyagokat találtak, így zöld növényi törmeléken kívül gombákat, alufóliába csomagolt port, vízipipákat és egy digitális mérleget. A férfiak ruhájából droggyanús anyagok is előkerültek, egyikőjük táskájában pedig kábítószeres bélyegeket találtak a rendőrök.

Otthon termesztették a kábítószert

A balatonfüredi nyomozók átvizsgálták a 39 éves nagyvázsonyi férfi állattartásra kialakított épületét és pincéit. Ott kannabisz növényt és száradó marihuánát találtak, míg a 37 éves bakonybéli férfi házánál 35 tő kannabiszra, valamint varázsgomba termesztésre kialakított berendezésekre és szárított marihuánára bukkantak. A nyomozók a négy gyanúsítottat őrizetbe vették, és kábítószer birtoklása bűntett miatt kihallgatták. Egyúttal kezdeményezték a 39 éves nagyvázsonyi és a 37 éves bakonybéli férfi letartóztatását, mert ők termesztették is otthonukban a kábítószert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában