Erőszak

2024.09.13. 09:00

Nevetős emoji-ból lett nagy balhé

A közösségi médiában feltett képre hangulatjelként küldött „nevető arc” volt a kiindulópontja két fiatalkorú verekedésig fajult vitájának, melynek nyomán garázdaság vétsége miatt büntetőeljárás indult és az egyik elkövetővel szemben vádemelésre is sor került.

Veol.hu

Forrás: pexels.com/Illusztráció

A vádirat szerint a két fiatal között azért támadt nézeteltérés, mert a vádlott által az egyik közösségi oldalra feltett képre a másik fiú egy „nevető arc” küldésével ragált, és ezt a vádlott nehezményezte.

Ezek után mindketten kölcsönös megjegyzésekkel provokálták egymást, majd 2022 márciusában egy sümegi szórakozóhelyen a vádlott verekedésre hívta a társát, aki azt el is fogadta. A dulakodás során mindketten a földre kerültek, és annak csak ismerőseik közbelépése vetett véget. A verekedés végül a vádlottra nézve járt súlyosabb következménnyel, mert amikor ketten éppen próbálták eltávolítani a társa közeléből, a másik fiatal orron ütötte, és emiatt orrcsonttörést szenvedett. Ellenlábasa horzsolásokkal megúszta a verekedést.  

A Veszprémi Járási Ügyészség mindkét fiúval szemben egy-egy évre feltételesen felfüggesztette a büntetőeljárást, amely azonban a vádlottal szemben nem volt eredményes, ezért azt vele szemben a bíróság előtt kellett folytatni.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt azzal, hogy az elkövető a próbaidő tartama alatt a törvény rendelkezésénél fogva pártfogó felügyelet alatt áll - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!