Nem bírt magával

12 órája

Nekihajtott a közterület-felügyelőnek, de még utána sem állt le

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 62 éves férfival szemben, aki 2024 februárjában a vele szemben intézkedő közterületfelügyelőnek hajtott a gépkocsijával Ajkán.

Veol.hu

A vádirat szerint az elkövető egy belvárosi üzletház előtt szabálytalanul a járdán parkolt, amelyet a közterületfelügyelők észrevettek és tájékoztatták, hogy helyszíni bírságot fognak kiszabni vele szemben.

Forrás: pexels.com/Illusztráció 

A vádlott erre durván reagált, majd az egyik a vele szemben jogszerűen intézkedő és ennek érdekében a személygépkocsiját fényképező közterületfelügyelőnek nekihajtott, aki emiatt az egyensúlyát vesztette és a motorháztetőre tenyerelt. A vádlott ezt követően is trágár módon beszélt a sértetthez, majd a járművével elhajtott.

 A közterületfelügyelő a vádlott cselekménye következtében sérülést nem szenvedett.

 Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta - közölte az Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!