Rendőrség

2024.09.10. 19:34

Előadás a gyerekek biztonságáért

A házhoz megyünk! Együtt a biztonságért! rendőrségi program fórumán szakemberek egyeztettek a fiatalokat fenyegető veszélyek megelőzéséről.

Veol.hu

Forrás: police.hu

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa nyitotta meg a 2024. szeptember 10-ei fórumot, amelynek helyszíne a veszprémi Alkohol - Drogsegély Ambulancia Napsugár Klubja volt. Az előadó rövid áttekintést adott a Házhoz megyünk! Együtt a biztonságért! programról, illetve beszélt a fiatal- és gyermekkorúak által elkövetett vagyon elleni bűncselekményekről.

A fórumon egy újszerű audiovizuális oktatási anyagot mutatott be a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa. A kisfilm erősen hat az érzelmekre, megtörtént eseteket bemutatva vezeti el a fiatalt ahhoz, hogy meghozza a saját döntését a drogok fogyasztásával kapcsolatban. A drogmegelőzési program három pilléren nyugszik: a diákok mellett a szülők és pedagógusok számára is készült hasonló tematikájú előadás. 

A házhoz megyünk! Együtt a biztonságért! rendőrségi prevenciós program hozzászólásokkal zárult, illetve a szakemberek az előadások után kötetlen formában is meg tudták beszélni a tanév során várható közös feladatokat - írja a police.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!