Ausztriában is bűnözött

2 órája

Börtönbe kerül a templomi persely fosztogatója

Kábítószer-birtoklás, lopás és fogolyszökés vétsége miatt egy év hat hónap fogházbüntetésre, valamint két év közügyektől eltiltásra ítélt a Tapolcai Járásbíróság egy 22 éves férfit, valamint elrendelte a vele szemben korábban kiszabott hat hónapos fogházbüntetés utólagos végrehajtását, közölte a törvényszék sajtóosztálya.

Kovács Erika

Emellett a bíróság kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére, és elkobozták tőle a bűncselekménnyel szerzett vagyont is. Az ítélet jogerős.

A törvényszék tájékoztatása szerint a vádlott kábítószert fogyasztott egy házibulin 2022 augusztusában. Az utcán ellenőrizte egy járőr, majd előállították vizeletminta-vételre, és kábítószeres gyorstesztet is végeztek nála. Ennek nyomán kiderült, hogy a 22 éves férfi kábítószert fogyasztott.

Ugyanez a férfi októberben bement egy sümegi templomba, felfeszítette a fali persely zárját, ahonnan ellopott 12 ezer forintot. Néhány nappal később ismét bement a templomba, szintén felfeszítette a perselyt, de akkor nem talált pénzt. A perselyrongálásokkal 13 ezer forint kárt okozott. A férfi végül lebukott. Vele szemben a bíróság korábban bűnügyi felügyeletet rendelt el 2023. március 21-ig, és előírta, hogy a lakóhelyét csak külön engedéllyel hagyhatja el, miközben minden héten kétszer jelentkeznie kell a rendőrségen. A férfi 2023. január 16-tól egyszer sem jelent meg a rendőrségen. Ausztriába ment, ahol újabb bűncselekményeket követett el, de ott is lebukott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!