Eltiltották a vezetéstől

2024.09.04. 15:37

A rendőrök sem hittek a szemüknek, amikor az ajkai férfi felmutatta a jogsiját

Járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 45 éves helybeli férfival szemben, aki eltiltásának letelte előtt személygépkocsival közlekedett, majd az igazoltatáskor egy hamis ukrán vezetői engedélyt adott át.

Veol.hu

A vádirat szerint az elkövetőt a bíróság 2022 decemberében engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt hat hónapra eltiltotta a vezetéstől, amely azonban továbbra sem tántorította el attól, hogy volán mögé üljön - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

2023 áprilisában személygépkocsival közlekedett Ajkán, amikor a rendőrök megállították, a férfi pedig a vezetési jogosultságát egy ukrán honosságú hamis vezetői engedéllyel igazolta.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és abban felfüggesztett börtönbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!