Nem tudták a négylábú életét megmenteni

2024.08.14. 17:50

Brutális kutyatámadás Pápán

Megtámadta egy tízéves kislány kutyáját egy megvadult harci kutya Pápán. A kiskutya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét nem tudták megmenteni.

Haraszti Gábor

Információk szerint egy kertből kiszabadult kutya támadta meg a tízéves pápai kislány kutyáját. A gyerek épp a nagymamájához sétált a kedvencével, amikor hátulról megtámadta őket egy pitbull, amely brutálisan szétmarcangolta az alig négy hónapos francia bulldogot. 

A kis francia bulldognak nem volt esélye
A kis francia bulldognak nem volt esélye
Fotó: családi

A kislány állítólag hiába kért segítséget, többen is elsétáltak mellette. Végül két férfi rohant oda hozzá, akik megfékezték az állatot, és hívták a rendőrséget. A Veszprém vármegyei rendőrség közleményben reagált a tragikus esetre. 
– Kutyatámadásról érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint egy 10 éves kislány pórázon sétáltatta kutyáját Pápán, amikor megjelent egy gazdátlan nagytestű eb és megtámadta a kistermetű négylábút. Két járókelő sietett a kislány segítségére, akik egy korláthoz kötözték a támadó kutyát és értesítették a rendőrséget. Kollégáink a gyepmester segítségével azonosították a kutya gazdáját, és az ebet állatvédelmi megfigyelés céljából a gyepmesteri telephelyre szállították. A Pápai Rendőrkapitányság az ügyet a közigazgatási eljárás lefolytatására illetékességből átadta a járási hivatalnak – olvasható a tájékoztatóban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!