Átverés

2024.07.23. 19:00

Drága volt a nem létező konyhabútor

Sikkasztással vádolja az Ajkai Járási Ügyészség azt a 36 éves férfit, aki annak ígéretével, hogy konyhabútort készít, az alapanyag beszerzésére pénzt kért a sértettől, melyet azonban nem a bútorra, hanem a saját céljaira költött el.

Veol.hu

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint az elkövető 2023 júniusában állapodott meg egy ajkai asszonnyal, hogy a lakásában konyhabútort készít és az ehhez szükséges anyagot beszerzi. A férfi az anyagok megvásárláshoz 250 000 forintot kért és vett át a sértettől, de a munkát nem kezdte meg.

A munkák elkezdése, illetve a pénzének visszafizetése érdekében a nő többször kereste a vádlottat, aki azonban különböző valótlan okra hivatkozva, azok ürügyén ennek nem tett eleget. A férfi végül a nyomozás során 85 000 forintot visszafizetett a sértettnek, mellyel a kár egy része megtérült.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban közérdekű munka kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában