Fókuszban a megelőzés

2024.04.30. 20:00

Katasztrófavédelem – ülésezett a védelmi bizottság

Megtartotta tavaszi ülését a Veszprém Vármegyei Területi Védelmi Bizottság a vármegyeháza Lasztovicza-termében. A főbb napirendi pontok mentén haladva a tagok tájékoztatást kaptak a védelmi felkészítéssel kapcsolatos feladatok végrehajtásáról, a védelmi és biztonsági tanfolyamról, valamint a 2023. évi toborzási tevékenység tapasztalatairól.

Benkő Péter

A tanácskozáson Csillag István, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója felhívta a figyelmet a lakástüzek megelőzésének jelentőségére – különös tekintettel a füstérzékelők alkalmazásának fontosságára –, valamint a szabadtéri tüzek megelőzésének érdekében történő együttműködési lehetőségekre. Ezt követően beszámolt a vizek kártétele elleni védekezés felkészülésének helyzetéről.

Kémény- és lakástüzek a katasztrófavédelem középpontjában
Kémény- és lakástüzek a megelőzés középpontjában
Forrás: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

Az egyeztetés végén a védelmi felkészülés aktuális helyzetéről és a védekezéssel kapcsolatos várható feladatokról hallgattak beszámolót a tagok, majd elfogadták a beszámolókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!