Vádemelés

2023.09.20. 21:00

Cserbenhagyás miatt vonták be a férfi jogosítványát

Cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal az 52 éves férfival szemben, aki 2023 májusában egy anyagi kárral járó balesetet követően nem ment oda a balesettel érintett másik gépkocsihoz és nem győződött meg róla, hogy nincs-e sérültje az ütközésnek.

Veol.hu

Személyi sérülés nem történt

Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető május végén, a délutáni órákban Csopak felől Veszprém irányába haladt, amikor a város külterületére érve az út jobb szélén parkoló járművek kikerülésébe kezdett. A férfi azonban nem volt kellő figyelemmel a szembejövő forgalomra, és személygépkocsijának bal oldalával nekiütközött a szemből érkező jármű bal oldalának, melynek során annak visszapillantó tükrét letörte és a gépkocsi karosszériája is megsérült.

A balesetben személyi sérülés nem történt, de a körülmények alapján annak reális veszélye fennállt.

Az ütközést a vádlott észlelte, ezért a baleset helyszínétől mintegy 200 méterre megállt, azonban annak ellenére, hogy a másik jármű vezetője is megállt, a cselekmény helyszínére nem ment vissza, és így nem győződött meg arról sem, hogy az általa okozott balesetben történt-e személyi sérülés, nincs-e veszélyben valakinek az élete vagy testi épsége.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés kiszabását, valamint a férfi járművezetéstől történő eltiltását indítványozta. A Veszprémi Járásbíróság a nem jogerős büntetővégzésében a vádlottal szemben 200 000 forint pénzbüntetést szabott ki és hat hónapra eltiltotta a „B” kategóriájú járművezetéstől - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!