Köszönjük a munkát!

2023.08.18. 08:21

Katasztrófavédelmi elismerések augusztus 20-a alkalmából

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartottak ünnepséget augusztus huszadika, az államalapítás és Szent István király ünnepe tiszteletére.

Veol.hu

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság délutáni ünnepségén megjelentek a főigazgatóság vezetői, a miniszteri, főigazgatói elismeréseket Erdélyi Krisztián tűzoltó vezérőrnagy, műveleti főigazgató-helyettes adta át. Ezt követően a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának kvintettje adott ünnepi műsort.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként nemzeti ünnepünk augusztus 20-a alkalmából tűzoltósági tanácsos címet adományozott Bolla Róbert c. tű. főtörzsőrmesternek a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének.

A Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nemzeti ünnepünk alkalmából, elismerésben részesítette Prímász József kéményseprő urat. Primász József szakmája iránti elhivatottsága 50 éven át végigkísérte. A fél évszázad alatt óriási rutint és tudást szerzett, vezetői és munkatársai mindig számíthatnak rá. Sokszor kifejezetten őt kérték a munka elvégzésére és sok dicsérő- és köszönőlevelet is kapott.

Elismerésben részesült Varga Edit asszony Dudar Község Önkormányzata közbiztonsági referense, aki a polgármester távollétében gyorsan és hatékonyan kezelte a Dudar településen 2023. június 7-én hirtelen, nagy mennyiségben lezúduló csapadék okozta vízkárok megelőzését, helyreállítását. A védelmi és biztonsági igazgatással kapcsolatos feladatai, valamint az említett káresemény során kiemelkedő szervezési, kapcsolattartási tevékenységével nagymértékben hozzájárul Dudar település lakosságának biztonságához.

Öveges Bálint úr a Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési Iroda Üzemeltetési Csoport csoportvezetője is elismerést vehetett át, aki 2023. június 9-én szintén a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék okozta károk elleni védekezés aktív és hatékony tagjaként volt jelen. Az ott végzett fegyelmezett, kitartó munkájával nagymértékben hozzájárult Gyulafirátót településen a víz okozta károk mérsékléséhez.

Továbbá igazgatói elismerésben részesültek Pintér Richárd és Horváth Gábor urak a Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. 2023. július 25-én Balatonfüreden az ÖTOSZ ifjúsági tűzoltó táborban az országból több gyermek, köztük vasi ifjúsági tűzoltók is táboroztak. A tábor vezetése között Pintér Richárd és Horváth Gábor is jelen volt. A keddi nap hajnalán, amikor vihar következtében tűz ütött ki a tábortól nem messze lévő nyaralóban, Pintér Richárd és Horváth Gábor elsőként ért a helyszínre és egy a táborban lévő gépjárműfecskendővel kezdték meg a tűz oltását, majd azt követően segédkeztek a vízellátásban - olvasható a katasztrófavédelem közleményében. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában