Nem volt jó ötlet

2023.07.13. 16:00

Rossz helyen szállt le a részeg férfi, ezért lopott egy autót, de még a faluból sem jutott ki

Jármű önkényes elvételének bűntettével és ittas vezetéssel vádolja az Ajkai Járási Ügyészség azt a 44 éves tapolcai férfit, aki miután a kelleténél korábban, már egy közbeeső településen leszállt a hazafele tartó buszjáratról, egy ott parkoló autóval próbált továbbmenni, de ittassága miatt azzal még a faluból sem jutott ki - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Veol.hu

A vádirat szerint az elkövető 2022. december 22-én délután otthon sört és pálinkát ivott, majd Ajkára utazott, ahonnan késő este busszal akart visszajutni Tapolcára, melyről azonban véletlenül már korábban leszállt. A férfi röviddel éjfél előtt felfigyelt az egyik ház előtt parkoló kisteherautóra, amelyben bennmaradt annak indítókulcsa.

Miután haza szeretett volna jutni, beszállt a le nem zárt gépkocsiba és elhajtott vele. Ittassága miatt azonban nem tudott manőverezni a járművel, így nem is jutott vele sokáig, néhány házzal arrébb egy parkoló személyautónak ütközött, majd az utca végén egy fából készült pavilonnak csapódva megállt. Két közelben tartózkodó férfi tanúja volt az esetnek, ezért odamentek az autóból kiszálló vádlotthoz és a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen tartották.

A bűncselekményeket visszaesőként, illetve különös visszaesőként elkövető férfival szemben az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt azzal, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki vele szemben, rendelje el a pártfogó felügyeletét és tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!