Rendőrökkel kávézhattak az érdeklődők Pápán

A Police Coffee elnevezésű rendőrségi program soron következő, Veszprém megyei kitelepülését Pápán tartották.

Polgár Bettina

A rendőrségi standot felkeresők egy kávé mellett személyre szóló bűnmegelőzési tanácsokat kaptak

Fotó: rendőrség

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai – a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott Police Coffee bűnmegelőzési program keretében – a helyi vasútállomáson várták az érdeklődőket. A rendőrségi standot felkeresők egy kávé mellett személyre szóló bűnmegelőzési tanácsokat kaptak annak érdekében, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává. Kiemelt hangsúlyt kapott a nyári vagyonvédelem, így a lakások és a személyes vagyontárgyak megóvása.

A rendőrök felhívták a figyelmet arra, hogy a nyaralás idejére érdemes egy megbízható ismerős segítségét kérni, aki rendszeresen üríti a család postaládáját, mozgatja a sötétítőket, azt a látszatot keltve ezzel, hogy nem áll üresen a lakás. A vonattal utazókat pedig arra kérték, hogy az utazás alkalmával soha ne hagyják őrizetlenül csomagjaikat.

A rendőrségi standot felkeresők egy kávé mellett személyre szóló bűnmegelőzési tanácsokat kaptak Fotó: rendőrség

Az érdeklődők különböző témájú prevenciós kiadványok közül választhattak, továbbá az eseményen lehetőség nyílt kerékpár-regisztrációra is. Ennek alkalmával az egyenruhások feljegyezték a kétkerekű jellemző tulajdonságait és a tulajdonos adatait, valamint a járműről fotókat készítettek. Ezt követően az adatok bekerülnek az országos Bikesafe kerékpár-regisztrációs rendszerbe, ahonnan a későbbiek során a jármű adatai könnyen visszakereshetők, ami a bicikli ellopása esetén megkönnyítheti a nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!