bíróság

2020.04.22. 16:00

Elvesztette a pénzét, azt hazudta kirabolták a Tapolcai pályaudvaron

A Tapolcai Járási Ügyészség hatóság félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat egy 47 éves férfival szemben, akinek valótlan feljelentését követően a rendőrség nyomozást rendelt el.

Fotó: archív

A vádiratban foglaltak szerint az elkövető 2019 novemberében tett feljelentést a Tapolcai Rendőrkapitányságon, arra hivatkozással, hogy a helyi buszpályaudvar melletti parkolóban erőszakkal vették el a pénzét. Az elkövető a feljelentésében előadta, hogy egy négyfős társaság egyik tagja a ruhájánál fogva megragadta és pénzt követelt tőle, majd amikor ennek nem tett eleget, homlokon fejelte, s ezért 7000 forintot, valamint cigarettát is adott neki.

A feljelentés nyomán a Tapolcai Rendőrkapitányság rablás bűntette miatt rendelt el nyomozást, melynek során a feljelentőt még aznap tanúkénti ki is hallgatták. A férfi a feljelentés megtételét követő mintegy 40 perc elteltével tett vallomásában azonban elismerte, hogy bejelentése valótlan, nem követtek el a sérelmére bűncselekményt, pénzét pedig valójában elvesztette.

Az ügyészség vádiratában az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és a vádlott próbára bocsátására tett indítványt az ügyben eljáró Tapolcai Járásbíróságnak.

Forrás: Ügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!