Hűvös, szeles idővel ér véget a május Veszprém megyében

Napközben jellemzően közepesen, az ország egyes részein átmenetileg erősen felhős idő valószínű, emellett rövidebb-hosszabb időre mindenütt kisüt a nap – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: pixabay

Elsősorban az ország északkeleti, keleti felén, valamint a nyugati megyékben fordulnak elő záporok, késő délelőttől elszórtan zivatarok is, másutt kisebb a csapadék esélye.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint szombaton és vasárnap változóan felhős égre tekinthetünk fel, kevés csapadékra vasárnap a kora délutáni óráktól mutatkozik esély záporeső formájában. Szeles marad az idő, ebben az időszakban reggelente 10, délutánonként 18 Celsius-fok körül alakul a levegő hőmérséklete.

A jövő hét közepéig folytatódik a hűvös, kissé szeles, inkább április közepét idéző időjárás, csapadék nélkül, 15 és 20 Celsius-fok közötti napi maximum hőmérsékleti értékekkel.

A hét közepétől nagy bizonytalanság mellett csütörtökön és pénteken melegedés, a hét végére hidegfront, szél és hűvös levegő körvonalazódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!