Közel hat milliárd forint a tét

23 órája

Tovább fokozódik a lottóőrület

A 40. játékhéten 5,935 milliárd forint az elérhető jackpot összege az ötöslottón. Ha valaki egyedüliként megnyeri ezt a gigászi összeget, akkor minden idők harmadik legnagyobb ötöslottó-nyereményét viheti haza.

Haraszti Gábor

A halmozódás közel nyolc hónapja alatt 731 játékos volt a legközelebb a telitalálathoz, ők négy szám eltalálásával átlagosan kétmillió forint nyereményt könyvelhettek el egyenként.

Közel hat milliárd forint keresi gazdáját az ötöslottón
Közel hat milliárd forint keresi gazdáját az ötöslottón
Fotó: Szerencsejáték Zrt.

A jackpot összege egyre csábítóbb. A csaknem 6 milliárd forintból nem egyszer, hanem akár 77-szer is eljuthatunk a Holdra, vagy több mint ezerszer megkerülhetjük a Földet az Egyenlítő mentén. Bár a lottónyertes fantáziájának egy ekkora nyeremény nem szabhatna gátat, mégis a nagy nyertesek megkérdezésükkor általában visszafogottabban nyilatkoznak. A Szerencsejáték Zrt. által anonim, önkéntesen kitölthető kérdőív segítségével megkérdezett, nagy összegű nyereményt nyert játékosok 70 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a szűk családi körnek tervez adni a nyereményből, miközben a pénz jó részét inkább befektetné, és csak kevesen mondták azt, hogy utazni szeretnének.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!