Nemsokára indul a licit

23 órája

Már egymilliárddal olcsóbban hirdetik, most érdemes lecsapni erre a tihanyi ingatlanra

Tihanyban értékes part menti ingatlant lehet venni. Ismét árverésen a Tihanyban lévő üdülő, de már egymilliárd forinttal olcsóbban hirdetik.

Kovács Erika

Tihanyban üdülőt kínálnak 4,187 milliárd forintért, ezt lehet látni a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. elektronikus árverési oldalán.

Tihanyban árverésen próbálnak eladni  értékes ingatlant
Tihanyban árverésen próbálnak eladni értékes ingatlant
Fotó: Nagy Lajos 

A terület a tihanyi rév közelében, a félsziget Kenderföldek településrészén, a Kopasz-hegynél van. Az MNV oldaláról kiderül, licitálni november 4-én 8 órától november 6-án, 21 óráig lehet. 

A tihanyi ingatlan üdülőiben 51 szoba van

Hírportálok szerint a félsziget utolsó part menti területe Tihany településfejlesztési koncepciójában a település legnagyobb fejlesztési potenciállal rendelkező része. A területen lévő üdülőépületekben 51 szoba van, valamint térburkolatok, parkolók, kis szabadtéri gyermekmedence, sportpályák, egyéb könnyűszerkezetes építmények is találhatók rajta, de ezek a már több mint 17 éve bezárt üdülőben kihasználatlanul amortizálódnak.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az MNV lejárt árveréseket felsoroló oldalán olvasható, hogy az említett területet 5,23 milliárd forintért hirdették nemrég. Tihanyban a megkérdezettek azt mondták, egy volt üdülőről van szó, ami régóta gazdátlan, és mindenki örülne annak, ha gazdára találna és valaki rendbe tenné, mert rontja a településképet. Tudomásuk szerint a terület nagysága 4,5 hektár.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!