83-as főút

11 órája

Első születésnapját ünnepli a Győr-Pápa közötti útszakasz

Lassan egy éve, hogy átadták a 83-as, kétszer két sávos főutat Győr és Pápa között. A mintegy száz milliárd forintos beruházást követően húsz perccel rövidült a menetidő a két város között. A Magyar Közút tájékoztatása szerint, a fejlesztés révén a főút északi vonala melletti települések forgalma mintegy negyedére csökkent a 83-as főút átadása óta.

Veol.hu

A harminchat kilométer hosszú, új nyomvonalú 83-as főút projektje két szakaszban készült el tavaly októberben, az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásban. A Pápa és Tét-dél csomópont közötti 18,4 kilométeren tizenöt műtárgy és két külön szintű csomópont, valamint egy vasúti felüljáró épült meg a pápai repülőteret bekötő úton. 

83-as főút Győr-Pápa – a kétszer két sávos főút tavalyi átadásával húsz perccel rövidült a menetidő Győr és Pápa között.
Fotó: Mediaworks Archívum / Csapó Balázs
83-as főút Győr-Pápa – a kétszer két sávos főút tavalyi átadásával húsz perccel rövidült a menetidő Győr és Pápa között. Fotó: Mediaworks Archívum / Csapó Balázs

83-as főút Győr-Pápa – pozitív tapasztalatok

A 83-as főúton nyáron garanciális javítási munkákat végeztek – tájékoztatta lapunknak az Építési és Közlekedési Minisztérium. – A 83. sz. főút Pápa – Győr közötti szakaszán az intenzív esőzések következtében megsérült rézsűfelületek helyreállítását orvosolta a vállalkozó – áll a Minisztérium lapunknak eljuttatott közleményében. 

Mint tájékoztatásul írták: a 83. sz. főút Győr és Pápa közötti szakaszának fejlesztése részeként megvalósult a 83. sz. főút – pápai repülőtéri bekötőút is. Itt egy körforgalmú csomópont segítségével a jövőben Pápát nyugati irányból elkerülő új út jöhet létre. Ennek tervezési feladatairól kormányhatározat rendelkezik. 

A 83-as, kétszer két sávos főút tavalyi átadásával húsz perccel rövidült a menetidő Győr és Pápa között, arról nem is beszélve, hogy ezt biztonságosabb körülmények között tehetik meg a közlekedők –fogalmazott megkeresésünkre a Közút Nonprofit Kft. Kommunikációs Osztálya. 

A teljes cikket a kisalfold.hu oldalán olvashatja el>>>

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!