Fejlesztés

2023.04.26. 07:00

Új elektromos autóval gazdagodott a pápai ESZI

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően valósul meg a Ne élj üvegházban! projekt, melynek keretében Pápára is került a tisztán elektromos meghajtású járművekből. Az autót az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) munkatársai használják.

Haraszti Gábor

Az elektromos autó kulcsát Halász János adta át Áldozó Tamásnak Fotó: Haraszti Gábor

Pápa Város Önkormányzata a Városok, Falvak Szövetsége pályázatán nyerte el a járművet, melyet Halász János, a szövetség elnöke adott át Áldozó Tamás polgármesternek. Az átadón Halász János országgyűlési képviselő kiemelte, sok településsel működnek együtt, a mostani alkalom pedig az elektromobilitási program második állomása már, hiszen elsőként egy oktatási kampány keretében diákoknak tartottak interaktív foglalkozásokat, melyeken megtudhatták, miért fontos odafigyelni a környezetünkre, miért fontos a károsanyag-kibocsátás csökkentése, a gyerekek emellett megismerkedhettek az elektromos meghajtású közlekedés történetével, részleteivel.

Áldozó Tamás elmondta, ez a jármű a második elektromos autója a városházának, a korábban beszerzettet a közigazgatási munkákban használják.

– Azért esett a választásunk a szociális intézményre, mert úgy látjuk, hogy az autó előnyeit itt lehet a leghatékonyabban kihasználni, hiszen naponta sokat kell ingázni a telephelyek között. Nagy örömmel fogadtuk, hogy kedvezményezettjei lehettünk a szövetség programjának, jó együttműködni ebben a közösségben, sokat tanulhatunk egymástól.

Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI igazgatója elmondta, kollégái egy hónapja használják a járművet, a próbaidő alatt a karbantartó és műszaki csoport kollégái a telephelyek közötti közlekedésre használták. Ezenfelül felajánlották a mentális és házi gondozásban dolgozó kolléganők részére is, akik rossz időjárási körülmények között, illetve a bevásárlásban tudják a közlekedési eszköz előnyeit kihasználni.

Az átadón elhangzott, a Cenntro Neibor 150 típusú, 4 kW-os, 1 köbméter rakterű elektromos autó nagyjából 70–100 kilométert tud megtenni, feltöltése pedig napelemen keresztül is történhet, ami még inkább környezetbaráttá teszi a működtetését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában