2022.12.29. 07:00
A juhbeles a legkelendőbb, de már vegán virslit is vásárolhatnak azok, akik nem kedvelik a húst
Szilveszter előtt a pápai húsüzem virslijei közül a legkelendőbb és egyben a legjobb minőségű a juhbeles.
Kebelei Ildikó, a Pápai Hús Kft. tapolcai húsáruháza üzletvezetője szerint náluk a legkapósabb a juhbeles virsli
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló
A vásárlók egyaránt keresik az olcsóbb és a drágább, a gyengébb és a jobb minőségű virsliket, de évek óta a juhbeles a legkedveltebb - tudtuk meg a Pápai Hús Kft. helyi húsáruháza üzletvezetőjétől.
Kebelei Ildikó lapunknak elmondta, a pápai húsüzem termékeit kínáló üzlet felkészült a keresletre, keddtől folyamatosan kapható többféle termék. – A pultban található a juhbeles, a bakonyi, más néven műbeles virsli és a frankfurti, amely kicsit füstölt. A bécsi virslink hasonlít a juhbeleshez és van már vegán virslink is, amely glutén- és szójamentes, füstölt, növényi olajjal, borsó fehérjével készült. Tavaly kapható volt már, de még kevésbé keresik. Aki hozzánk jön vásárolni, az húst szeretne venni, nem vegán terméket. Ennek ellenére vegán szendvics feltéteket és burgerhúst is kínálunk – mondta Kebeli Ildikó.
Hozzátette, az üzletben kínált virslik közül a műbelesek bőrét kell csak lehúzni, ilyen a bakonyi és a vegán virsli. - Az előbbi az olcsóbb kategóriába tartozik, a legtöbbet a juhbelesből adunk el, aki egy kicsit ad a minőségre, az ezt keresi. Második legkeresettebb a műbeles, a frankfurti középen áll. Azt talán kevésbé ismerik, pedig nagyon finom, akárcsak a bécsi virsli. Mindegyik sertéshúsból készül – mondta Kebelei Ildikó.