Kvíz

1 órája

Kresz-teszt: sokan elvéreznek ezen a könnyű kérdésen!

Ez a KRESZ-kérdés ismerős lehet a régi tankönyvekből; és bár a közlekedési szabályok folyamatosan változnak, ez a feladat a mai napig nem évült el. Éppen ezért most egy olyan KRESZ-tesztet hoztunk nektek, ami még a tapasztalt sofőrökön is kifog.

Veol.hu

Forrás: pexels.com/Illusztráció

Elsőre igencsak egyszerűnek tűnik, de még a rutinosoknak is el kell gondolkodni rajta, mielőtt rávágják a választ. Ugyanis ebben a helyzetben egyszerre több szabályt is fel kell ismerni, és tudni kell alkalmazni - emlékeztet a BKV Zrt. hivatalos Facebook-oldalán. Te meg tudod oldani ezt a KRESZ-tesztet? Kinek van elsőbbségadási kötelezettsége? 

Kresz-teszt:könnyűnek tűnik, de sokan így is elvéreznek
Kresz-teszt:könnyűnek tűnik, de sokan így is elvéreznek
Forrás: BKV Zrt./Facebook

Az biztos, hogy élőben nem tanácsos eltéveszteni, mert koccanás is lehet belőle! Lássuk, neked sikerül-e elsőre megoldani! Nézd meg alaposan a képet, majd írd fel, szerinted milyen sorrendben haladhatnak át a járművek a kereszteződésen; beleértve a tiédet is. A helyes megoldásért görgess lejjebb!

A KRESZ-teszt helyes megoldásának az alapja a jobbkéz-szabály, amivel sok autós nincs tisztában, de mi az a jobbkéz-szabály?

A helyes megoldást a Kemma.hu cikkében olvashatja el. 

Olvasóink élesen bírálták a sofőröket 

Lassú haladás vagy száguldás, veszélyes előzések, nem megfelelő követési távolság, büntetőfékezés – ezek zavarják leginkább az autóvezetőket az utakon, sőt a legtöbb balesetet is ezek a szabálytalanságok okozzák.. A napokban ezt kérdeztük a veol.hu közösségi oldalának olvasóitól: Melyik közlekedési szabálytalanságot tartod a legbosszantóbbnak?

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában