VeolBisztró

2 órája

Így készül az igazán finom sült pisztráng

Gyorsan, könnyen, finomat – a Veol Bisztró ebben nyújt videós segítséget. Ezúttal a tapolcai pisztrángfesztivál apropóján a helyi Hotel Gabriella Étterem szakácsa, Takács Ákos segít nekünk a sütésben, főzésben. Ákos elárulta, hogy miként készítik az olyan nagyon kapós sült pisztrángot, amely már tizenkét éve minden ősszel több ezer látogatót vonz a fesztiválra.

Tóth B. Zsuzsa
Takács Ákos, a Hotel Gabriella Étterem szakácsa 
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A megtisztított halat sütés előtt 24 órával bepácoljuk sós, kakukkfüves, borsos, fokhagymás pácba. Másnap grillezhetjük, vagy sütés előtt beforgathatjuk paprikás lisztbe, klasszikus lisztes, tojásos, zsemlemorzsás panírba, vagy éppen tökmagosba. A tökmagbunda úgy készül, hogy a tökmagot összetörjük, zsemlemorzsával keverjük össze. Vargányás erdei gombamártást is adhatunk a natúran sütött halhoz. Utóbbi készítési módja, hogy vajat olvasztunk, azon aprított vöröshagymát dinsztelünk, majd rádobjuk a fagyasztott vagy friss, apróra vágott gombát. Tejszínnel kell felengedni végül a mártást. Bazsalikommal, sóval, borssal kell fűszerezni. A halat 220-240 fokon sütjük, egyszer megfordítjuk, tíz perc alatt megsül, és petrezselymes vagy sült burgonyával és savanyúsággal tálaljuk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában