Saját kézzel készítve

2024.08.22. 18:00

Napelemes hajók izgalmas bemutatója, versenye

Második alkalommal rendezik meg a CoreComm–Pannon Egyetem-Balatonalmádi Solar Boat Challenge rendezvényét. A nemzetközi napelemes hajóversenyen idén tíz egység indul Hollandiából, Lengyelországból és Magyarországról – köztük a Pannon Egyetem csapata is.

Benkő Péter

Tavalyhoz hasonlóan idén is a tengeri közlekedésben alkalmazott csúcstechnológiának és a megújuló energia jövőjének lehetnek szemtanúi az érdeklődők

Fotó: Fülöp Ildikó (archív)

Aki kedvet érez a technikai sportok, az innováció iránt, annak érdemes megtekinteni a napelemes hajók izgalmas bemutatóját. A hajókat egyetemisták készítették a világ minden tájáról. A tengeri közlekedésben alkalmazott csúcstechnológiának és a megújuló energia jövőjének lehetnek szemtanúi a látogatók, és a csapatok izgalmas versenyek sorozatán való vetélkedésének a Szent Erzsébet ligetben augusztus 23–25 között, péntektől vasárnapig.

Balatonalmádi és a Pannon Egyetem közösen szervezi a nemzetközi napelemes hajóversenyt

Magyar, holland, német, lengyel és indonéz napelemes hajók versenyeznek a három nap folyamán, naponta két futamot tekinthetnek meg az érdeklődők. 

A verseny mellett számos érdekes, kreatív programmal készülnek a szervezők, hiszen a Solar Boat Challenge a fenntarthatóbb jövő innovációit és megoldásait hivatott ünnepelni. A versenyen mindent megtudhatnak a napenergiával hajtott hajók fejlesztéseiről. Az izgalmas versenyt, látványos szlalomfutamokat a kivilágított hajók felvonulása teszi még emlékezetesebbé.

Az esemény megnyitója augusztus 23-án 9 óra 30-kor lesz, a díjátadó pedig augusztus 25-én 18 órakor. A futamok mindhárom nap 10 óra 10 perckor indulnak, és hosszú futamok lesznek, míg délután 4 órakor pedig a látványos technikai futamok indulnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában