Programajánló

2024.08.23. 09:00

Ihletstaféta – Bertalan-napi piac ráadás pajtakiállítással egybekötve

Ráadás – még egy szombaton megtekinthető a piaci pajtakiállítás, amit a Zircikon fesztivál keretében mutattak be. Érdemes ezért is ellátogatni augusztus 24-én délelőtt a zirci vásártérre.

Rimányi Zita

Hat művész hat nézőpontból mutatja be a Bakonyt, az általunk ismert világot a Dimenziók című kiállítás keretében, amit a zirci piactéren rendeztek meg a Zircikon fesztivál keretében múlt héten vasárnap. A nagy érdeklődésre tekintettel a piac most szombati nyitvatartása idején, augusztus 24-én 8 és 12 óra között ismét megtekinthető a pajtatárlat.  

Ihletstaféta a zirci piac épületében
Ihletstaféta a zirci piac épületében
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Viziné Horváth Judit jegyző nyitotta meg a tárlatot, amely a Dimenziók címet kapta. Hat művész vett részt a kezdeményezésben – fotós, festők, költők –, abban, hogy egyikük művére a saját műfajában reagált egy másik, hozzátéve a saját gondolatát, arra az alkotásra pedig egy következő alkotó és így tovább. Ihletstaféta – mondhatnánk, hol öleléssel felérő, hol feloldást adó élményt nyújtva.

Viziné Horváth Judit jegyző nyitotta meg a tárlatot, amely a Dimenziók címet kapta
Viziné Horváth Judit jegyző nyitotta meg a tárlatot, amely a Dimenziók címet kapta
Fotó: Nagy Lajos / Napló

A szervezők szándékuk szerint elmélyült szemlélődésre teremtettek alkalmat játékosan, sejtelmesen, lélekemelően. Művészi eszközök révén nyert ugyanis bizonyítást, hogy több nézőpont megfér egymás mellett, és ezúttal is épp ez a fajta inspiráló párbeszéd jelentette a lényeget.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában