Pár csepp csupán

2024.07.20. 12:09

Jött, látott – aztán eltűnt

Mindannyian vártuk az égi áldást, az esőt. Ma megérkezett Veszprémbe is. Délelőtt jött, esett pár csepp, de inkább harmat volt ez, mint áldás. Ahhoz kevés…

Benkő Péter

Az erkélyen lévő kövirózsákon még látszott néhány apró vízcsepp az égi harmatból. Reménykedtünk, mert reggel hűvösebb volt, felhős ég, na meg az előrejelzés is ígért csapadékot. Az eső ugyan jött, de ahogy jött, úgy el is tűnt.

Már csak a kövirózsa őrzi a délelőtti harmat nyomait. Az eső ahogy jött, úgy el is ment...
Már csak a kövirózsa őrzi a délelőtti harmat nyomait. Az eső ahogy jött, úgy el is ment...
Fotó: Benkő Péter/Napló


A rekkenő hőség időszakát éljük. Júliusban nem is meglepő, hogy meleg van, de a negyven fok közeli hőmérsékletek azért túlzottak. Pedig – ahogy szakemberek mondták – bizony, egyre inkább erre kell számítanunk. A forrósághoz régóta csapadékhiány társul; esőre viszont óriási szükség lenne (bemutattunk nemrég egy fotót a rögökre száradt földekről, éretlenül potyogó paradicsomról). 

Szóval várunk és reménykedünk. Felhők ugyan vannak még a vármegyeszékhely felett, de a levegő újra száraz, a pár csepp esőnek már nyoma sincs.
A kövirózsák talán őrzik még egy darabig. Ők bírják az aszályt, de biztos jólesne nekik is, ahogy nekünk is, némi felfrissülés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában