Pózoló kétéltűek

2024.07.29. 13:00

Biztos támasz a kecskebékának

Nem hisszük, hogy létezne kecskebéka, mely zavarba jönne a vízben. A zavart inkább mi okoztuk számára jelenlétünkkel – na meg a fényképezőgéppel. Mindenesetre jól jött neki egy biztos támasz, amíg pózolt egyet.

Benkő Péter

A felvételt Tótvázsonyban készítettük, miközben a két béka szemezett velünk. Kíváncsiak voltak, vajon mi történik itt, bár semmi különös nem történt, csupán az, hogy amíg szemeztek velünk – főleg a hátsó –, megörökítettük őket egy képen az utókornak. A béka társa – valószínűleg a párja – addig is biztos támaszt adott számára a nem várt helyzetben.

A biztos támasz mindig jól jön, még a vízben is
A biztos támasz mindig jól jön, még a vízben is
Fotó: Benkő Péter/Napló

Ez a kétéltű elmondhatná, ha tudná, támaszkodhat társára, s ezt meg is teszi. Kellemesen langyos vizű tó és kiváló úszástechnika ide vagy oda, egy fotózás elterelő hadművelet. Jó, ha ilyenkor van, akire számíthatunk. Vajon mi emberek, elmondhatjuk-e ugyanezt, van-e mindnyájunknak biztos támaszunk? Mert az sosem árt…

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában