Buliztak

2024.06.24. 19:00

Necc Partyval robbant be a Gyárkert a veszprémi nyárba péntek este

Hatalmas tömeg előtt a Necc Party szuper hangulatú bulijával nyitotta meg kapuját a Gyárkert Kultúrpark a vármegyeszékhelyen péntek este, szombaton pedig a Quimby slágerei hasítottak az éjszakában. A Gyárkertben nyáron színpadra állnak a hazai zenei élet legnépszerűbb előadói, akik előtt tehetséges veszprémi előzenekarok és lemezlovasok melegítik be a közönséget. A rendezvényhelyszínt a Veszprém–Balaton Európa Kulturális Fővárosa program hívta életre a helyi önkormányzat segítségével, ám olyan népszerű lett, hogy idén már a város támogatásával üzemel tovább, és ebben az évben is színvonalas programokat, koncerteket láthat, hallhat a közönség.

Kovács Erika

Hatalmasat szólt a Quimby az éjszakában szombaton Forrás: Facebook

Újdonságként az első koncert napján megnyitott Veszprém minden bizonnyal legszínesebb helyszíne, a Blokk Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója, egy pop-up helyszín, amely új színt hozott a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. A tengeri konténerekből létrehozott struktúra két fő funkcióból épül fel: a fenntarthatóság fókuszú kiállítótérből és a kreatív workshop térből.

A Necc Party bulijával kezdődtek meg a koncertek a Gyárkertben Fotó: Kovács Erika 

A kiállítások szervezésénél és a workshopoknál is fókuszba kerül a fenntartható szemlélet, az, hogy az alkotásnál a hulladék lehetséges alapanyagként szolgálhat. A Blokk emellett lehetőséget biztosít a helyi művészek és alkotásaik megismerésére is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában