Tartalmas és színvonalas rendezvény

2024.06.30. 15:28

Kádár János autója is felvonult az ugodi járműtalálkozón (videó, képgaléria)

Járműszépségverseny, nosztalgiabuszozás, mopedes élményvezetés, motoros ügyességi és főtengelydobó verseny is szerepelt az ugodi falunap keretében megtartott veteránjármű-találkozó programjai között. A rendezvény egyik különlegessége Kádár János egykori vadászautója volt.

Haraszti Gábor

Kontrád Gábor fő szervező segítőivel igazán tartalmas és színvonalas találkozót szervezett a napra, a tavalyi első alkalomnál jóval több program várta a falu lakosságát és a távolabbról érkezőket.

A kommunista vezér ezzel a Volvóval járt vadászni
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A rendezvényen részt vett például Juhos Sándor, a győri Volvo Laplander Múzem tulajdonosa. Gyűjteményéből egy igazi különlegességet hozott el, amely nem más, mint Kádár János egykori vadászautója. Emellett látható volt egy Pannoniából épített riksa, egy Ikarus 620 busz, vagy épp egy 1954-es Riley. 

– 213 jármű jelent meg a találkozónkon, ami nagyon szép szám – mesélte Kontrád Gábor fő szervező. – Győrből, Ajkáról, Veszprémből is köszönthettünk résztvevőket, a legmesszebbről érkező Ausztriából egy Toyota MR2-vel gurult be hozzánk, ő csak ide 470 kilométert tett meg. Természetesen a szépségverseny sem maradhatott el, a legszebb nyugati autónak a Gehilio's Garage szakértő zsűrije egy Volkswagen Karmann Ghia Low Lightot választott, a legszebb nyugati motor megtisztelő címét Ajkára Vajai László vihette haza, aki egy Triumphfal érkezett. A szocialista autók közötti szépségversenyt a győri Rigó Ferenc Lada 2101-ese, a motorok mezőnyét pedig egy Pannonia P20 nyerte.

- Úgy gondolom, a tavalyi első alkalommal összehasonlítva sikerült előrelépnünk, a nagy meleg ellenére sok érdeklődő volt, az idősebbeknek volt alkalmuk nosztalgiázni, a fiatalabbak pedig ízelítőt kaphattak a múlt egy szeletéből – mondta Kontrád Gábor, aki hozzátette, a Babetta ügyességi versenyt a zirci Bakonyi Dániel nyerte, emellett volt főtengelydobó verseny, gyerekek motoroztatása, alkatrész-felismerő kvíz és a falu utcáin nosztalgiabuszozás és felvonulás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!