Magpapírból készült könyvjelző

2024.05.13. 15:05

Szárba szökkent az EKF

Az érdekes sztori lényege mindössze annyi, hogy tavaly, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program (EKF) egyik rendezvényén kaptunk egy kis ajándékcsomagot. Az egyik ajándékot a leírás szerint használtuk, a jó idő beköszöntével földbe raktuk, s most szárba szökkent.

Benkő Péter

A nevezetes ajándék pedig egy úgynevezett magpapírból készült könyvjelző volt. Elhatároztuk, tavaly ősszel már nem, de idén tavasszal kipróbáljuk. Megérte, a hajtások kibújtak, néhány virágmag szárba szökkent, s most várjuk a meglepetést, vajon milyen EKF-virágok nyílnak hamarosan.

Szárba szökkent az EKF-virágmag, eddig három növény bújt ki a virágládából
Szárba szökkent az EKF-virágmag, eddig három növény bújt ki a virágládából
Fotó: Benkő Péter/Napló

A leírásban annyi szerepelt, a könyvjelző magokat tartalmaz, ültessük el, s hamarosan virágokat hoz. Feldaraboltuk tehát a könyvjelzőt, kiraktuk a napfényre, kapott kellő vizet és tápoldatot. Három növényke már kibújt, s most várjuk, hogy idén is, más formában, de mielőbb virágba boruljon az EKF.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában