Tündérszépek

2024.05.03. 09:00

A szépségre mindenki nyitott

Idén februárban ötödik alkalommal indította útjára a Mediaworks Hungary Zrt. a Tündérszépek országos szépségversenyt. A vármegyei fordulóra a fotózások március elején kezdődtek meg, ahol nemcsak a versenyzőkre hárult komoly feladat, de a felkészítőkre is. A stúdiófotózásokon a VSZC Táncsics Mihály Technikumból érkeztek szépészeti vonalról fodrász és kozmetikus tanulók, akik a versenyzők megjelenéséért feleltek. Az intézmény szakmai igazgatóhelyettesével, Molnár Katalinnal beszélgettünk.

Balogh Dávid

A tanulók hogy vágtak neki ennek a megmérettetésnek? Mondhatjuk úgy, hogy bepillantást nyertek a szépségipar egyik szegmensébe?

– A diákoknak ez egy hatalmas élmény, ugyanis ilyen típusú fotózáson, versenyen még nem vettek részt. Az iskolában vannak különböző események, projektek, ahova már készítettek alkalmi sminkeket, de ezeket nem lehet összehasonlítani egy profi fotózással. Nálunk a kozmetikusok a képzés alatt sminkelési technikákat, a fodrászok pedig különböző hajviseleteket tanulnak. A felkészítés során több jó tanáccsal láttuk el a tanulóinkat, ugyanis egy ilyen fotózáson az adott modell természetes szépségét kell fokozni. Az se mindegy, hogy valakit színpadra készítünk fel, vagy stúdiós munkára, esetleg természetben való fotózásra.

Fotó: FULOP ILDI

Egy ilyen feladatra hogyan választják ki a tanulókat?

– A kiválasztás nem egyszerű, ugyanis az iskolában sok szépészetis tanulónk van. Az alsóbb évfolyamokban a diákok csak ágazati alapozó ismereteket tanulnak, így ők még a szakmai vonulatban nincsenek benne. Az eseményt az intézményben a 11. osztálytól hirdetjük meg, akinek van kedve és tehetsége, valamint kellő ügyessége, ők részt vehetnek. Fontos megjegyezni, figyelünk arra, hogy a lányokkal legyen ott felügyelet, ugyanis szükségük van visszaigazolásra, hogy a munkájuk szép.

Az intézményben több mint tíz éve indult újra a szépészeti képzés, mennyire meghatározó ez a terület a Táncsics iskolában?

– Az iskola egyik arca a szépészet, ez a brand szerves része. Az iskolavezetés és a fenntartó közös célja a szépészeti ágazatban tanulók létszámának, a képzések színvonalának további növelése, fejlesztése. Nagyon sok helyre hívnak bennünket, és ez egy kiváló bemutató szakma, mert látványosat tudunk alkotni, és azért a szépségre mindenki nyitott. Szeptembertől áprilisig folyamatosan vannak megjelenéseink, és járunk aktívan versenyekre is, szép eredményekkel gazdagodva. Karitatív tevékenységet is folytatunk, a tanév során többször szerveztünk nyitott szépészeti órákat, ahol a tanulók szülei, tanárok, ismerősök jöhettek szolgáltatásra (például masszázs, smink, frizurakészítés). A VHHHE Édes Veszprém programjában a Kossuth utcán minden évben készítünk sminkeket, csillámtetoválást, arcfestést. A jövőben ezt a tevékenységet szeretnénk tovább bővíteni, tervünk, hogy idősotthonba látogassunk el, és tegyük szebbé az idősek napját, akár egy frizurával, masszírozással vagy esetleg sminkkel.

A Tündérszépek szépségversenyre május 12-ig lehet jelentkezni.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában