Partik a kockás táblán

2022.04.13. 15:00

Zircen mérték össze tudásukat a sakkozó és rejtvényfejtő nyugdíjasok

Immár hagyományosan Zirc városa adott otthont a nyugdíjasklubok sakk- és rejtvényfejtő versenyének. A résztvevők három kategóriában mérték össze tudásukat.

Kelemen Gábor

Bepillantás a keresztrejtvényfejtő versenybe

Forrás: Kelemen Gábor

A házigazda, a Zirc Városi Nyugdíjas Klub részéről Pék László klubvezető köszöntötte az egybegyűlteket, örömét fejezte ki, hogy újra találkozhatnak a nyugdíjasklubok, tagjaik. 

Az alaphangot Vadász Józsefné, a zirci nyugdíjasklub tagjának dalcsokra adta meg, melybe a közönség is bekapcsolódott, jó hangulatban, vidáman várták a feladványokat és a sakkpartit. 

A rendezvényt Ottó Péter polgármester nyitotta meg. Köszönetet mondott a nyugdíjaskluboknak, hogy elfogadták a meghívást a hagyományőrző, tavaszindító, megyei versenyre, a zirci programra. A főszervező Nyugdíjasok „Életet az Éveknek” Veszprém Megyei Egyesület képviseletében Czingler Sándor ismertette a technikai információkat, majd kezdődhetett a jóízű versengés.

A keresztrejtvényfejtő versenyt Dorner Zoltánné (Diabetes Klub, Ajka) nyerte meg, második lett Márton Lászlóné (Fegyveres Erők, Veszprém), harmadik Kun Zsuzsanna (Diabetes Klub, Ajka). A sudokuverseny helyezettjei: Márton Lászlóné (Fegyveres Erők, Veszprém), Kun Zsuzsanna (Diabetes Klub, Ajka), Kosár Gáborné (Öröm-Forrás Nyugdíjas Klub, Kádárta). A sakktáblánál Szabó Vilmos (Ajka), Kurics László Endre és Kósa Ernő (Bakonyszentlászló) bizonyult ezúttal a legsikeresebbnek. A vetélkedő játékosan, tombolasorsolással zárult a támogatók felajánlásainak köszönhetően. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában