Biciklis utcatáblák

2020.07.03. 07:00

Régi kerékpárokkal dekorálták ki Gicet

Színesre festett veterán kerékpárokra helyezték ki az utcanévtáblákat, elsősorban a helyi kerékpárbolt-tulajdonosnak köszönhetően, de sokan kivették részüket a faluképszépítésből.

Laskovics Márió

Németh Adrienn polgármester az egyik veterán kerékpárral

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A község utcanévtáblái a közelmúltban civil összefogás nyomán újultak meg, így mind a tíz utcát virágtartókkal felszerelt biciklik jelzik. Németh Adrienn polgármester elmondta, a helyi kerékpárbolt tulajdonosa, Vock Balázs ajánlott fel retró bicikliket, illetve utcanévtáblákat készíttetett. A megvalósításból a falu közössége is kivette a részét: négyen-öten csiszolták és festették le a régi bringákat, egyesek virágokat, kosarat, cserepet, faanyagot adtak, a közmunkások pedig a helyükre állították a faluképet egységesen, mégis különféle színekben díszítő elemeket. Az önkormányzatnak csak a festékköltséget kellett biztosítania.

– Örültem neki, annak még inkább, hogy ilyen sokan részt vállaltak a megvalósításban – tette hozzá a polgármester.

Németh Adrienn polgármester az egyik veterán kerékpárral
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az ötletgazda Vock Balázs megjegyezte, sok helyütt látott már ilyesmit. Divatos, ám tulajdonképpen nem jó ötlet egy tönkrement szokványos kerékpárt lefesteni és kitenni, hiszen nem túl esztétikus látvány.

– Ez a környezetszépítő műfaj akkor nyer igazán értelmet, ha tényleg egy régi tárgy kaphat ezáltal egy másik funkciót, megúszva a szemétre kerülést. A kihelyezett bringák zöme az 1920–30-as évekből származik, és a virágok még szerethetőbbé teszik a látványt. Szerencsére többen láttak benne fantáziát és segítettek, és beletett munkájuk miatt megbecsülik majd a lakosok – mondta Vock Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában