megkérdeztük a gyógymasszőrt

2019.09.16. 08:01

Hét szakma, amelyek művelőinek különösen ajánlott a rendszeres masszázs

Rohanó életvitelünk folytán egy jótékony masszázs – mely a holisztikus szemléletben az egész testre és lékekre hat – kimondottan jótékony szinte mindenkinek, eltekintve néhány ellenjavallt esettől. Néhány foglalkozás esetében különösen ajánlott, tudtuk meg Hegedűs Tamás tapolcai sport- és gyógymasszőrtől.

Borsos Renáta

A szakember összeállította azt a top 7 szakmát, amelyben dolgozóknak különösen ajánlja a masszázs igénybevételét.

– Először is ott vannak az ápolónők, akiknek sokszor nagy fizikai megterhelést jelent a betegek ágyból való ki- és beemelése, így legtöbbször számukra csak idő kérdése a gerincsérv kialakulása.

- A következő nagy csoport a pincéreké, akik a nap egészét talpon töltik, a tányérok, tálcák cipelése miatt a vállaikat és a derekukat folyamatos terhelés alatt tartják, a hosszú munkaidő miatt pedig pihentetésük teljesen kizárt.

- A következő az irodai dolgozók köre, akik az íróasztal előtt a széken ülve napi 8-10 órát is eltöltenek. A görnyedt testtartásuk hatására hosszú távon az izmaik görcsösen megfeszülhetnek.

A szakember összeállított top 7 szakmát, amelyek művelőinek különösen ajánlott a rendszeres masszázs Fotó: archív

- Aztán ott vannak a fodrászok, kiknek szinte a munkaidejük egészében ollóval a kezükben kell dolgozniuk. A kényszertartás megerőlteti az alkar izmait, amellett, hogy a hajszárító és más gépek használata a vállakat is igénybe veszi, a féloldali tartás és hajolás pedig hátfájdalmakhoz vezet.

- A sofőrök szintén olyan munkát végeznek, amelynek esetében áldásos lehet a rendszeres masszázs. Az egész napos utak, a koncentrálás, a karok folyamatos statikus helyben tartása a kormányon váll- és nyaki kötöttséget okoz.

- A festő-mázolók is speciálisan erőltetik magukat. Munkájuk nagy részében a fej felett kell dolgozniuk, ami a vállakat és a hátat fárasztja el nap mint nap. A bútorok mozgatása sem elhanyagolható, főleg egy nagyobb épületnél.

- A szőlész-borászok sincsenek könnyű helyzetben, munkájuk egész évben, főleg kisebb, nem gépesített vállalatoknál, fizikai munkát igényel, metszési szezonban az ínhüvelygyulladás kockázata is nagy. Ezen szakmák képviselőinek tanácsos a rendszeres masszázs – jegyezte meg a masszőr.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában