töretlen volt az érdeklődés

2019.04.12. 20:00

Kis lurkók a nagy helikopternél

A veszprémi Ringató Körzeti Óvoda Erdei Tagóvodájának Napsugár csoportja látogatott el a Laczkó Dezső Múzeum tanulmányi raktárának udvarán álló Mi-24D helikopterhez, hogy a kis lurkók megismerkedjenek a technikai eszközzel.

Balogh Ákos

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A picurok a különböző járművekről tanulnak az óvodában, így néhány napja a vasútállomáson nézhették meg a vonatokat, mozdonyokat. Az óvó nénik jóvoltából a sor itt nem állt meg, ugyanis az egyik anyuka, Csincsi-Németh Kitti közbenjárásával megszervezték, hogy a Laczkó Dezső Múzeum tanulmányi raktárának udvarán álló, helyi hagyományőrzők gondozásában lévő Mi-24D harci helikoptert is felfedezhessék a Napsugár csoport lelkes tagjai.

 

A gyerekek megismerkedtek az óriási katonai helikopter képességeivel, hol ültek benne a pilóták, és hová ültek be a magyar hazát és a magyar emberek biztonságát védő deszantosok, valamint megnézték a különböző, helikopterre függeszthető fegyvereket is.

A rövid ismertető után természetesen mindenki számára lehetőség nyílt deszantos katonává vagy épp pilótává válni, a gyerekek beülhettek a helikopter küzdőterébe és pilóta-, valamint fegyverzetioperátor-kabinjába is.

A zord időjárás ellenére töretlen volt az érdeklődés, azonban az ebédidő közeledte hamar sorakozót rendelt az ifjú állománynak, és katonás menetoszlopban visszaindultak „körletükbe” az óvó nénik kíséretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában