Forralt bor és maskarák

2019.03.06. 11:30

Idén is népszerű volt a tapolcai télűző mulatság

Több százan bújtak jelmezbe a VIII. Télbanyaűző maskarádéra, amelyet idén is egybekötöttek a vidám hangulatú forraltbor-főző és töpörtyűsütő versennyel a tapolcai Fő téren.

Tóth B. Zsuzsa

A tapolcai karnevál felnőtt csoportos jelmezversenyét dr. Bubóék nyerték. Azaz Mayer József, Vaszil mint Csőrmester, a felesége, Mexi mint Teknőc Ernő, Babits Istvánné Ursulaként és lánya, Babits Kinga Bubó szerepében

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A városközponton át vonuló jelmezes felvonuláson a Takács Percussion Group ütősegyüttes vezette a sort a belvárosban a Batsányi Táncegyüttes tagjai előtt, majd a jelmezesek vonultak fel, hogy végre hátat fordíthassanak a télnek.

A tapolcai karnevál felnőtt csoportos jelmezversenyét dr. Bubóék nyerték. Azaz Mayer József, Vaszil mint Csőrmester, a felesége, Mexi mint Teknőc Ernő, Babits Istvánné Ursulaként és lánya, Babits Kinga Bubó szerepében Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A vállalkozó szellemű felvonulók közül Varga Károlyné, Németh Magdolna és Németh László választotta ki a legötletesebb jelmezeseket. A zsűri által elismert iskolás gyermekcsoportok egyikének tagjai különféle emojiknak (hangulatjel) öltöztek. A csokidrazsék nem voltak restek táncra is perdülni, az óvodások pedig a madárijesztők bőrébe bújtak egy délután erejéig. Két ovis csoport százegy kiskutyának álcázta magát, Szörnyelláikkal az élen. Jutalmat kapott a meséből ismert róka, holló és sajt, de voltak mesehősök is, és nem hiányzott két jégkirálynő, bemutatkozott a kalóz, az indián lány, a katica, két unikor­nis, a rongybaba, a pálcikaember. A hatalmas orrú, aprócska vén boszi seprűnyélen és verssel érkezett, el is nyerte a zsűri első díját. A gyermek egyéni kategória legfiatalabb résztvevője a másfél éves udvari bolond volt, aki díjat is kapott. A sült krumpli, a legó, és szüleik, a macskanő és Batman a családi díjat érdemelte ki.

Felnőtt egyéni kategóriában a tavasztündér és a télbanya egyaránt díjat nyert, első helyre azonban a békakirály került. A csoportok közül dr. Bubóék vitték el a pálmát, a baráti kör tagjai immár hetedszer öltöttek ötletes, saját készítésű jelmezt a tapolcai farsangra. Bemutatkozott még kertész és az ő virágja, a nőklub szőlőnek és bornak öltözött tagjait pedig ugyancsak elismerte a zsűri. A vándorsöprűt végül a felnőtt és a gyermek kategória boszorkányai érdemelték ki.

A legjobb forralt bort ezúttal a Tanúhegyi boszorkányok főzték, maguk mögé utasítva a Karmacsi pörcölőket és a Postásokat. A töpörtyűsütő versenyt a MÁV Zrt. csapata nyerte, így a Tanúhegyek egyesülettől örökölt vándorvéndőt ők őrizhetik egy éven át. Második az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége csapata, harmadik pedig a Karmacsi pörcölők csoportja lett.

Az eseményt a Nagyboldogasszony iskola mazsorettcsoportja színesítette, majd a versenyző csapatok képviselői együtt engedték el jelképesen, egy csokornyi, színes szalaggal feldíszített léggömb formájában a farsang farkát. Este a Batsányi Táncegyüttes tagjai ropták a máglya körül, majd tánc zárta a mulatságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában