A köz szolgálatában

2024.07.21. 12:58

Polgárőrként dolgozik a Balatonnál az egykori tévés műsorvezető

Pálffy Istvánra már többször rátámadtak szolgálat közben, de mint mondja, ezek viszonylag ritka esetek, alapvetően minden rendben szokott menni - olvasható a Szeretlek Magyarország cikkében.

Mint írják, a Hír TV-től 2023-ban távozott televíziós már négy éve szolgál Balatonkenesén, a Covid idején kezdte, akkor főleg az idősek védelme és ellátása volt a feladatuk.

BPM_20230710 (8)
Pálffy István: Fesztiválok, sportversenyek és egyéb rendezvények biztosítása is a feladataink közé tartozik, de a balesetek megelőzése és kezelése is
Fotó: MW-archív

„Manapság autóval, biciklivel vagy éppen gyalog járom a helyet az előírt egyenruhában, ez már rutinszerűen megy. Alapvetően ez egy kétezer fős, nyugis település, de a nyár beköszöntével minket is eláraszt a tömeg. Fesztiválok, sportversenyek és egyéb rendezvények biztosítása is a feladataink közé tartozik, de a balesetek megelőzése és kezelése is” – mondta a néhai műsorvezető.

Elmesélte, hogy munkája során már érte fizikai atrocitás is. Egyszer egy kerti partira hívták ki őket, mert a szomszédok túl hangosnak találták, de két fiatal rájuk támadt és dulakodni kezdett. „Szerencsére a társaság többi tagja leszerelte őket, nem történt komoly baj, így végül nem is jelentettük” – mondta. Egy másik alkalommal a sötétből támadt rá valaki, de hozzátette, hogy „ezek viszonylag ritka esetek, alapvetően minden rendben szokott menni.”

Pálffy elmesélte, hogy az Országos Polgárőr Szövetség elnökségében is dolgozik, és jelentkezett tartalékos katonának is. Azonban nem sikerült a Magyar Honvédség szolgálatába állnia, mert az összes vizsgálat túl sok időt vett volna igénybe.

„Felkerestem a Veszprém vármegyei parancsnokságot, ahol az alezredes parancsnok tájékoztatott, hogy többek között orvosi, alkalmassági, pszichológiai vizsgálatokon és egy felkészítő táboron is részt kell vennem, és mire a menetrend végére érek, nagyjából kilenc hónap telik el” – magyarázta Pálffy.

Mivel novemberben tölti be a nyugdíjkorhatárt, vagyis a 65 évet, végül mégsem vágott bele a procedúrába, mert mindössze három hónapot szolgálhatott volna.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!