Hangot adott az örömének

Tegnap, 9:55

Szoboszlai első BL-góljának ötödik évfordulóján talált be az AC Milan kapujába (videó)

A magyar válogatott csapatkapitánya első gólját a Bajnokok Ligájában napra pontosan öt évvel korábban, 2019. szeptember 17-én, még a Salzburg futballistájaként szerezte: a Genk felett aratott 6–2-es sikerből vette ki a részét, ezzel 18 évesen és 327 naposan a legfiatalabb magyar játékossá vált a BL főtábláján, Lisztes Krisztián csúcsát átadva a múltnak.

MW

Szoboszlai Dominik ünnepel, miután megszerezte a harmadik gólt

Forrás: AFP

Fotó: Giuseppe Maffia

Szoboszlai Dominik kedden az ötvenedik tétmérkőzését játszotta a Liverpool színeiben, egyben ez volt neki az első Vörösként a Bajnokok Ligájában. A magyar válogatott csapatkapitánya góllal ünnepelt az AC Milan ellen – írja a Magyar Nemzet.

AC Milan v Liverpool FC - UEFA Champions League 2024/25
Szoboszlai góllal ünnepelt az AC Milan ellen
Fotó: Giuseppe Maffia / Forrás: AFP

Szoboszlai a 67. percben szerezte a Liverpool harmadik gólját az AC Milan ellen, beállítva a 3–1-es végeredményt: gyönyörűen indította Gakpót a bal oldalon, a holland az alapvonaltól tíz méterre centerezett, a jól érkező magyar sztárjátékos pedig hat méterről, a levegőből bebelsőzte a labdát. 

Szoboszlai első gólja az idényben

A Slot-éra első gólját a nyáron egyébként a magyar középpályás szerezte, de az még egy felkészülési mérkőzésen született, azóta négy találkozón két gólpassza volt a Premier League-ben. Tétmeccsen az idényben kedden volt először eredményes. Érthető módon boldog volt Szoboszlai, a lefújást követően az Instagramon is hangot adott az örömének:

Jó újra a Bajnokok Ligájában lenni

– írta az ünneplés pillanatait megörökítő fotók mellé.

Arne Slot nem a megszokott módon ünnepelte születésnapját

Születésnap ide vagy oda, ha meccsnap van, akkor egy edzőnek a stadionban a helye. Így volt ez kedden Arne Slottal is, akinek a 46. születésnapján a Liverpoollal a San Siróban volt jelenése.

Nagyszerű volt, hogy egy ilyen stadionban ünnepelhettem a születésnapomat, és aztán persze a győzelem volt a hab a tortán. Öt perc után nem számítottam ilyesmire, de végül jól sikerült a találkozó

– nyilatkozta a TNT Sportsnak Arne Slot.

A Nottingham Forest elleni 1–0-s vereség után különösen rossz volt látnia Slotnak, hogy az együttese már a 3. percben hátrányba került.

A szombati vereség fájdalmas volt, aztán most gyorsan kaptunk egy gólt, úgyhogy azon gondolkoztam, miként reagál majd erre a csapatom. Egészen hihetetlen, hogy kikaptunk otthon a Foresttől, miközben tudunk úgy is játszani, ahogy ma

– tette hozzá a holland szakember.

A holland edző a Liverpool rémálomba illő kezdésére utalt. A milánóiak az első három percben egy-egy gyors kontrával kétszer is eljutottak a vendégek kapujáig. Az elsőből még nem lett gól, a másodikat viszont már nem úszták meg a Vörösök, Christian Pulisic gyorsan 1–0-ra módosította az állást. Eltartott egy ideig a Liverpoolnak, míg összeszedte magát, de aztán még az első félidőben sikerült fordítania, Ibrahima Konaté és Virgil van Dijk is rögzített helyzetből fejelt egy-egy gólt. Majd Szoboszlai Dominik vitte be a kegyelemdöfést a 67. percben, így múlták felül 3–1-re az olaszokat az angolok.

Slot az interjúban azt is elárulta, a meccs előtt a játékosok süteménnyel lepték meg őt, és énekeltek is neki. A nyáron kinevezett tréner utóbbi nélkül meglett volna. 

Jobban tetszett, ahogy játszottak, mint ahogy énekeltek

– vallotta be mosolyogva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában