Vívó-vk

2024.03.17. 20:43

Ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat Belgiumban

Ezüstérmet nyert a magyar csapat a női kardozók belgiumi világkupa-viadalán, Sint-Niklaasban.

MW

A női kardcsapat ezüstérmet nyert a vívó-vk-n

Forrás: Hungarian Fencing Federation / Magyar Vívó Szövetség Facebook-oldala

Fotó: @PHOTOPAVIA

A Márton Anna, Pusztai Liza, Battai Sugár, Szűcs Luca összeállítású, 

világbajnoki címvédő együttes a nyolcaddöntőben kapcsolódott be a vasárnapi versenybe, ott 45-30-ra győzte le a németeket, majd a nyolc között 45-41-re az olaszokat, a fináléért pedig 45-42-re a dél-koreaiakat 

- a vk eredményközlője szerint. A döntőben a magyarok a franciákkal kerültek szembe, akiket a legutóbbi két vb-döntőben legyőztek. Ezúttal az ellenfél nyert 45-32-re.

A magyar női csapat már korábban biztosította olimpiai részvételét, de fontos volt, hogy megőrizze második helyét a rangsorban.

 Ez alapján párosítják ugyanis a nyári játékokon az együtteseket, és nem mindegy, milyen erősségű ellenféllel kezd a magyar válogatott a negyeddöntőben. A csapatkvóta egyben három egyéni indulói helyet is garantál.

A belgiumi vk egyéni versenye nem hozott kiemelkedő magyar eredményt: Márton Anna és Pusztai Liza jutott a legmesszebb, ők mindketten a nyolcaddöntőben fejezték be szereplésüket szombaton.

Női kardban ezzel a versennyel ért véget az egyéves kvalifikációs időszak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában