Halimba

2016.05.25. 19:10

A füves lelkész neve kötelez - Országos természetismereti versenyen harmadik helyezést értek el a Vadmókusok

Halimba - A halimbai iskola 4. osztályos tanulói az idei évben nagyon aktívan vettek részt a különböző tanulmányi versenyeken. Ezek közül kiemelkedik a Kis Fürkész természetismereti és természetvédelmi verseny.

Civil Tudósítónktól

Kusicza Edit osztályfőnök és felkészítő pedagógus elmondta, hogy a négyfordulós versenyből három e-mail, levelezős formában zajlott. A döntőbe a hat legjobb csapat kaphatott meghívást. Minden évszakban kaptak egy feladatlapot, amely természetismeret, természetvédelem, környezetünk természeti értékei (madárismeret, gombaismeret), hagyományőrzés (ősszel a Márton-nap, télen az advent, tavasszal húsvét) témakörökből álltak. Ehhez kapcsolódtak az aktuális terepgyakorlatok is: ősszel terméseket kellett keresni, télen lábnyomokat, tavasszal a virágos fák körüli rovarokat kellett megfigyelni. Az iskola két csapattal indult. A 112 csapat közül az Erdőlakók (Boldizsár Bence, Dallos Kíra, Lendvai Flóra, Busznyák Ferenc) a 62. helyen végeztek, a Vadmókusok (Perger Sára, Savanyu Klaudia, Boros Brúnó, Kovács Zsuzsanna) a 3. helyen. Így ők bekerültek az országos döntőbe, amit néhány napja Salgótarjánban rendeztek. Erről az osztályfőnök így nyilatkozott a Naplónak.

Az országosan harmadik Vadmókusok csapat. Állnak: Boros Brúnó, Perger Sára. Elöl: Savanyu Klaudia, Kovács Zsuzsanna
Fotó: Schvarczkopf Anita

- Az országos verseny első napján az eddigi feladatlapok anyagából kellett kitölteni egy tesztlapot. A nap többi részében túráztunk, ökoháborút vívtunk, majd este rókavadászatot tartottunk. Másnap délelőtt a versenyzők egy-két órás túrát tettek a Salgó-hegyre. Az ott elhangzottakból kellett megírni a verseny második feladatlapját. Ezek után hirdettek eredményt. Nagyon szoros volt a verseny, fél pontokon múltak a helyezések. Mi itt is dobogósok lettünk, a harmadik helyet szereztük meg.

A tanítónő büszke tanítványaira, hiszen egész évben aktívak és lelkesek voltak, megérdemelték ezt a kirándulást. Az elért 3. helyezés méltán igazolja az iskola névadója, dr. Szalai Miklós, a füves lelkész szellemisége továbbvitelét. Köszönetét fejezi ki Halimba Község Önkormányzatának, hogy utazásukhoz térítésmentesen biztosították a falubuszt - mondta Kusicza Edit.

Schvarczkopf Anita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!